Scherpe prijs Snelle levering Levert kwaliteit

Staal snijden door middel van autogeen snijden

Heb je interesse in autogeen snijden? Aan de Stegge Snijtechniek kan al jouw materialen op de juiste manier snijden en afwerken. Omdat elk materiaal verschilt, is voor de bewerking van elk materiaal ook een andere snijtechniek vereist. Wij hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste snijtechnieken met de verschillende soorten snijmachines. Wij leveren kwalitatieve snijwerken af tegen een eerlijke prijs, leveren snel en hanteren de Metaalunie voorwaarden. Wij zijn dus de beste partij voor jou op het gebied van autogeen snijden. Zo kun je bij ons terecht voor autogeen snijden,waterstraalsnijdenplasmasnijden en lasernijden.

Bel met mij Offerte aanvragen

Verschillende snijtechnieken

Lees op deze pagina meer over onze diensten en de verschillende snijtechnieken die wij gebruiken.

”Aangezien onze snijmachines verschillende eigenschappen hebben en om een andere snijtechniek vragen, vinden wij het van groot belang om goed met onze klanten te overleggen en te luisteren naar de wens van de klant.”

Op deze manier kunnen wij een goed passende snijtechniek voor de betreffende opdracht inzetten. Het afwerkingsniveau, behoud van structuur, vormvrijheid en de snijsnelheid verschillen per snijmachine. Wij vragen de klant bij iedere opdracht naar tekeningen (in dxf- of dwg formaat of eventueel een ander formaat), waardoor wij beschikking hebben over benodigde informatie om de klus uit te voeren.

Eigenschappen lastig te onderscheiden

Waar de ene snijmachine zich gemakkelijk door hout heen werkt, snijdt de andere weer snel door staal of marmer heen. Vooral de eigenschappen van autogeen snijden en plasmasnijden zijn soms lastig te onderscheiden voor onze klanten. Daarom besteden wij in deze tekst aandacht aan het verschil tussen autogeen snijden en plasmasnijden.

Wat is autogeen snijden?

Door middel van autogeen snijden is het mogelijk om door metalen platen van verschillende diktes heen te snijden. Maar wat is autogeen snijden en hoe werkt dit precies? Bij autogeen snijden, ook wel brandsnijden genoemd, wordt het materiaal rondom de snijrand verwarmd. Dit is een thermisch proces waarbij het staal via verbranding wordt gesneden. Er ontstaat een vlam door de combinatie van een brandbaar gas en zuurstof, waardoor de juiste delen van het materiaal worden verbrand en vervolgens weggeblazen worden door een extra straal met hogere druk zuurstof. Voor deze snijtechniek is een minimumtemperatuur van 1100 graden Celsius vereist. Wanneer deze minimumtemperatuur niet behaald wordt, kan de scheikundige reactie tussen het zuurstof en het materiaal ook niet plaatsvinden. De daadwerkelijke verbranding vindt plaats door de reactie tussen het materiaal en de zuurstof. Door de inzet van de zuivere zuurstof wordt het staal daarnaast ook nog eens beschermd tegen verbranding. “Autogeen snijden is alleen geschikt voor staal, kan door verschillende diktes platen heen snijden, is relatief goedkoop en heeft ook nog eens een korte productietijd.”

Bel met mij Offerte aanvragen

Wat is het verschil tussen autogeen snijden en plasmasnijden?

Er zijn verschillende overeenkomsten tussen autogeen snijden en plasmasnijden. Zo vindt er bij plasmasnijden geen verbranding plaats en bij autogeen snijden wel. Maar er zijn meer verschillen. De plasmasnijmachine is namelijk geschikt om met een hoge snelheid met een elektrische vlamboog door metaal heen te snijden. Deze vlamboog zorgt ervoor dat het metaal smelt bij temperaturen tot 25.000 graden Celsius. Het snijden met plasma gaat sneller dan met autogeensnijden en deze snijtechniek is wel daarentegen wel geschikt voor grotere plaatdiktes (tot 60 mm dikte). Daarnaast is plasmasnijden erg geschikt voor RVS en aluminium, terwijl autogeen snijden alleen ingezet kan worden voor staal. Beide machines zijn uit te breiden met meerdere snijkoppen (voor snellere productie), maar autogeen snijden is hier het meest geschikt voor.

Redenen om te kiezen voor de diensten van Aan de Stegge Snijtechniek

Aan de Stegge Snijtechniek BV verricht alle denkbare werkzaamheden met grote precisie en een hoge productiesnelheid. Aan de Stegge Snijtechniek maakt altijd gebruik van de modernste technieken. ”We zorgen er graag voor dat uw opdracht met de grootst mogelijke aandacht en zo snel mogelijk wordt uitgevoerd.”

Waarom kiezen voor de diensten van Aan de Stegge Snijtechniek?

  • Scherpe prijs en weinig overhead kosten
  • Snelle levering. Het kan al binnen 2 dagen geleverd worden. Doorgaans wordt alles tussen de 4 en 5 dagen geleverd
  • Hanteert de metaalunievoorwaarden

Meer vragen over het verschil tussen autogeen snijden en plasmasnijden?

Heb je interesse in autogeen snijden, wat gedaan wordt door middel van een autogeen snijmachine? Wanneer je meer vragen hebt over het verschil tussen autogeen snijden en plasmasnijden, kun je gerust contactmet ons opnemen. Voor vragen, meer informatie of het aanvragen van een offerte zijn wij ook te bereiken via telefoonnummer: 0547-333436. We staan je graag te woord.

Bel met mij Offerte aanvragen