Slider

Autogeen snijmachine

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf dat verschillende soorten snijwerk voor je kan verrichten? Dan ben je bij Aan de Stegge Snijtechniek aan het goede adres, een professioneel bedrijf dat staat voor kwaliteit, een eerlijke prijs, een snelle levering en haar werkzaamheden verricht volgens de Metaalunie voorwaarden. Wij zijn thuis in verschillende snijtechnieken zoals plasmasnijden, lasersnijden, waterstraalsnijden en autogeensnijden. Iedere techniek wordt uitgevoerd met een eigen type machine met bijbehorende eigenschappen en is geschikt voor een specifieke range aan materialen en vormen. Staal is een materiaal dat veel bewerkt wordt. Voor diverse snijwerken van staal werken wij met een autogeen snijmachine. Daar vertellen wij graag meer over. Voor meer informatie over alle andere snijmethodes bij Aan de Stegge kun je op deze pagina meer lezen.

Hoe werkt de autogeen snijmachine?

Met een autogeen snijmachine wordt het staal gesneden via een proces van verbranding. Dit proces ontstaat door de combinatie van een brandbaar gas met zuiver zuurstof dat zodanig op elkaar reageert, dat het materiaal rondom de snijrand voldoende verwarmd wordt om de juiste onderdelen (de vloeibare slak uit de snede) weg te branden. Hiervoor is wel een minimumtemperatuur van 1100 graden Celsius vereist. Een tweede straal van zuurstof blaast vervolgens het overtollige materiaal weg. Daarnaast beschermt deze zuivere zuurstofstraal het staal tegen verbranding, waardoor het materiaal zijn kwaliteit behoudt. Autogeensnijden wordt ook wel brandsnijden genoemd en is een thermisch proces. Deze snijmethode resulteert in een strakke, mooie snede.

Waarom snijwerk met de autogeen snijmachine?

Nu je een beter beeld hebt van het snijproces van de autogeen snijmachine, is het goed om te weten wanneer je deze snijtechniek precies inzet en wat de voordelen zijn. Autogeen snijden is uitsluitend geschikt voor staal en kan daarbij door platen van verschillende diktes heen snijden (met een maximum van 150 millimeter). Daarnaast is de inzet van een autogeen snijmachine relatief goedkoop en wordt er een korte productietijd aangehouden. Een autogeen snijmachine heeft de mogelijkheid tot en is van alle snijmachines het meest geschikt voor uitbreiding van het aantal snijkoppen. Meerdere snijkoppen betekent automatisch een snellere productie.

Ben je echter op zoek naar een snijtechniek waarbij de stalen platen een grotere dikte kunnen hebben dan 150 millimeter, dan kan plasmasnijden weer een betere optie zijn. Autogeen snijden en plasmasnijden worden vaak met elkaar verward en het hangt er per opdracht vanaf wat belangrijke afwegingen zouden kunnen zijn om voor de autogeen snijmachine of juist voor de plasmasnijmachine te gaan. Bij Aan de Stegge leggen wij je de voor- en nadelen graag uit.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Advies op maat over de autogeen snijmachine

Ben je op zoek naar de beste manier om stalen platen op maat te snijden en wil je zeker weten dat dit het beste kan gebeuren met de inzet van de autogeen snijmachine? Wij adviseren je graag op maat en houden daarbij rekening met persoonlijke wensen om zo voor goede kwaliteit en de best mogelijke bewerking te gaan. Interesse? Neem contact op voor informatie, advies of een offerteaanvraag. Wij zijn ook bereikbaar via 0547-333436.

Contact opnemen Offerte Aanvragen