Scherpe prijs Snelle levering Levert kwaliteit

Aan de Stegge – voor al je snijwerkzaamheden

De USP’s van aan de Stegge Snijtechniek ✔ Scherpe prijs ✔ Snelle levering ✔ Levert kwaliteit

Aan de Stegge biedt veel opties in snijwerkzaamheden, snijtechnieken, materiaalkeuze en vormen. Wij leveren vooral aan industrie, machinebouw en constructiebedrijven en hebben ons gespecialiseerd in verschillende snijtechnieken met ieder hun eigen voor- en nadelen. Wij vervaardigen ook halffabricaten en verzorgen eventuele nabewerkingen zoals lassen, boren en tappen.

Wij werken met een grote verscheidenheid aan materialen en snijden deze in de gewenste dikte en vorm. De materialen variëren per opdracht en wij werken voornamelijk met: diverse niet-geharde metaalsoorten, verschillende houttypes, marmer en graniet, verschillende kunststof soorten en leer, rubber en schuim.

Snijwerkzaamheden: de juiste snijmachine voor het juiste materiaal

Voor het juist uitvoeren van de opdracht is het van belang om aan iedere factor en elk detail aandacht te besteden. De eigenschappen per snijmachine verschillen en voor ieder type materiaal of voor iedere vorm is een andere snijmachine het meest geschikt. Hieronder volgt een overzicht van alle snijmachines waarmee wij werken bij onze snijwerkzaamheden met hun specificaties.

Autogeen snijmachine voor snijwerkzaamheden

De snijwerkzaamheden met een autogeen snijmachine vormen een thermisch proces. Bij dit thermische proces wordt het staal via verbranding gesneden. Hiervoor wordt een brandbaar gas in combinatie met zuivere zuurstof gebruikt. Bij autogeen snijden wordt het materiaal verwarmd met deze twee stoffen (brandbaar gas + zuurstof) en na het voorverwarmen van het materiaal wordt de vloeibare slak uit de snede deels verbrand en weggeblazen door extra zuurstof met een hogere druk. Door de zuivere zuurstof wordt het staal tevens beschermd tegen verbranding. Het resultaat is een mooie, strakke snede.

Lees hier meer over “autogeen snijden”

Waterstraalsnijmachine voor snijwerkzaamheden

In de industrie, machinebouw en bij constructiebedrijven waar veel gewerkt wordt met diverse metalen, waaronder aluminium en RVS, wordt waterstraalsnijden (abrasief watersnijden) veel toegepast. Dankzij deze snijtechniek en onze snijmachine met twee snijkoppen kunnen wij bij lastig bewerkbare metalen precisieonderdelen creëren en seriewerk afleveren. Wij snijden met onze machine tot 150 millimeter dikte, en hebben een snijbereik van 3000 bij 3000 millimeter.

Verschillende voordelen van waterstraalsnijden:

  • Inzetbaar bij diverse materialen: koper, brons, messing, staal, RVS, aluminium, titanium, gereedschapstaal en natuursteen, keramiek, composiet, rubber, hout, leer en kunststof;
  • Er komt geen warmte vrij, waardoor het materiaal onveranderd blijft op het gebied van kleur en structuur;
  • Het betreft een koud proces doordat er water en abrasief wordt ingezet;
  • Het snijvlak is door het gebruik van de waterstraalmachine nagenoeg glad, je maakt strakke lijnen en je hebt weinig snijverlies (minder nawerk). Waterstraalsnijden is geschikt voor precisiewerk bij kwetsbare materialen.

Lees hier meer over “watersnijden”

Plasmasnijmachine voor snijwerkzaamheden

Met een relatief hoge snelheid en met een elektrische vlamboog snijdt de plasmasnijmachine door alle elektrisch geleide metalen (tot circa 60 millimeter dikte) heen, waardoor het metaal smelt. Bij Plasmasnijden is nabewerking praktisch niet nodig.

Lees hier meer over “plasmasnijden”

Lasersnijmachine voor snijwerkzaamheden

Deze snijtechniek is nauwkeurig en werkt met een fijne snede en minimaal materiaalverlies. Ondanks de hitte van de laser, wordt er relatief een klein oppervlakte warm. De lasersnijmachine kan ingezet worden bij materialen van dun tot middel-dik staal en bij RVS-plaatmateriaal. Daarnaast zijn er veel opties qua vormen, dus is deze machine ook geschikt voor het vervaardigen van ingewikkelde vormen.

Lees hier meer over “lasersnijden”

Groot snijwerk

Ook bent u bij Aan de Stegge Snijtechniek aan het juiste adres voor groot snijwerk. Wij staan altijd voor jou klaar voor zowel klein- als groot snijwerk. Onze specialisten zijn thuis in alle materie. Dit zorgt er voor dat wij elke opdracht tot een succes kunnen brengen.

Lees hier meer over “groot snijwerk”

Snijwerk voor machinebouw

Bent u op zoek naar een bedrijf dat al uw snijwerk voor de machinebouw uit handen kan nemen? Dan bent jij bij Aan de Stegge Snijtechniek aan het juiste adres. Wij kunnen jou dit uit nemen, van klein- tot groot snijwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op en bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Lees hier meer over “snijwerk  voor machinebouw”

Zetwerk of kantwerk van plaatmateriaal

Aan de Stegge Snijtechniek is het bedrijf voor al uw zetwerk en kantwerk. Bent u bijvoorbeeld bezig met een constructie en moet daarvoor een plaat gebogen worden? Geen probleem. Wij kunnen dit voor u regelen. Neem vrijblijvend contact met ons op en bekijk de mogelijkheden.

Lees hier meer over “zetwerk of kantwerk van plaatmateriaal”