Lasersnijden

Lasersnijden

Snijden met de lasersnijmachine geeft een nauwkeurig resultaat bij het op maat en in vorm snijden van verschillende materialen. Daarmee kan lasersnijden goed ingezet worden voor het snijden van staal en Roestvaststaal en aluminiumplaten.

SECUUR LASERSNIJDEN

Met lichtversterking, gecreëerd door de juiste uitzending van elektromagnetische straling, kun je secuur lasersnijden en vindt er weinig verlies van materiaal plaats. Dit is ideaal voor het lasersnijden van staal, het lasersnijden van gelegeerde metalen zoals rvs en aluminium of messing. Daarnaast biedt deze manier van snijden veel mogelijkheden op het gebied van vormvrijheid en kan lasersnijden ingezet worden bij het vervaardigen van ingewikkelde vormen.

LASERSNIJDEN WERKT DOOR MIDDEL VAN LICHT

Laser werkt door middel van licht, tot stand gebracht door straling. Doordat dit licht in een bundel en met hoge intensiteit wordt uitgezonden, richt deze lichtstraal zich op een klein oppervlakte. Dit licht is zo krachtig, dat het als snijmethode ingezet kan worden. Ondanks dat de laser hitte afgeeft wordt het materiaal eromheen niet geheel mee verwarmt.

Lasersnijden​

Lasersnijden van RVS en aluminium

Bij het snijden van metalen blijkt de hoge vermogensdichtheid van de laserstraal vaak niet toereikend om het materiaal goed door te kunnen snijden. De inzet van hulpgassen, zoals stikstof en zuurstof, is dan essentieel om tot mooi resultaat te komen.

Bij het snijden van RVS en aluminium wordt er vaak voor gekozen om met stikstof te snijden. Door de inzet van stikstof wordt oxidatievorming tegengegaan, waardoor de goede eigenschappen van deze twee materialen behouden blijven. Bij het snijden van zuurstof zou er bijvoorbeeld corrosie kunnen optreden, wat aantasting van het materiaal tot gevolg heeft. Het allergrootste voordeel van het gebruik van stikstof bij het lasersnijden, is de afwezigheid van een oxidelaag. Hierdoor is er vaak geen nabewerking van het materiaal meer nodig, zoals slijpen of verspanen.

Lasersnijden door Aan de Stegge

snijmachine apparaat

Wij leveren onze lasersnijwerken af aan industrie- en machinebouw en constructiebedrijven in heel Nederland.

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van lasersnijwerk? Neem dan gerust contact met ons op voor het verkrijgen van meer informatie of het inschakelen van onze expertise.

Wil je weten wat het kost wanneer je lasersnijwerk door ons laat uitvoeren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

nl_NLDutch