Scherpe prijs Snelle levering Levert kwaliteit

Lasersnijden voor allerlei snijwerken

Door de veelzijdigheid aan vormen, materialen en wensen van onze klanten is het belangrijk de juiste snijtechniek bij de juiste opdracht te matchen. Door de jarenlange ervaring van Aan de Stegge uit Hengevelde kunnen wij onze klanten gedegen advies geven, leveren wij kwaliteit en hanteren wij een korte levertijd. Daarnaast bieden wij een scherpe prijs en hanteren wij de Metaalunie voorwaarden.

Bel met ons Offerte aanvragen

De verschillende snijtechnieken

De verschillende snijtechnieken die wij hanteren zijn autogeen snijden, waterstraalsnijden, plasmasnijden en lasersnijden. Elke machine en manier van snijden heeft zo zijn eigenschappen waardoor de juiste keuze erg van belang is. Zo snijdt een lasersnijmachine bijvoorbeeld met grote precisie door staal, rvs, en aluminium heen. Wij leveren momenteel onze lasersnijwerken (en meer) vooral af aan industrie- en machinebouw en constructiebedrijven in Overijssel en Gelderland, maar wij werken ook graag voor bedrijven buiten de regio. Daarnaast zijn wij bezig onze klantenkring ook in de diepte te vergroten en nemen we opdrachten aan met betrekking tot lasersnijden voor particulier gebruik. Heeft u interesse? Neem dan gerust contact met ons op.

Lasersnijden bij verschillende materialen

Snijden met de lasersnijmachine geeft een nauwkeurig resultaat bij het op maat en in vorm snijden van verschillende materialen. Daarmee kan lasersnijden goed ingezet worden voor het snijden van dun staal en RVS-platen.

Bel met ons Offerte aanvragen

Secuur lasersnijden

Met lichtversterking, gecreëerd door de juiste uitzending van elektromagnetische straling, kun je secuur lasersnijden en vindt er weinig verlies van materiaal plaats. Dit is ideaal voor het lasersnijden van staal, het lasersnijden van gelegeerde metalen zoals rvs en aluminium of messing. Dit zijn voor de meeste mensen de bekendste materialen om lasersnijden bij in te zetten.

Lasersnijden werkt door middel van licht

Laser werkt door middel van licht, tot stand gebracht door straling. Doordat dit licht in een bundel en met hoge intensiteit wordt uitgezonden, richt deze lichtstraal zich op een klein oppervlakte. Dit licht is zo krachtig, dat het als snijmethode ingezet kan worden. Ondanks dat de laser hitte afgeeft wordt het materiaal eromheen niet geheel mee verwarmt.

Lasersnijden voor het vervaardigen van ingewikkelde vormen

Daarnaast biedt deze manier van snijden veel mogelijkheden op het gebied van vormvrijheid en kan lasersnijden ingezet worden bij het vervaardigen van ingewikkelde vormen. Naast het lasersnijden van metaal kan er ook RVS, aluminium en messing gesneden worden.

Lasersnijden van RVS en aluminium

Bij het snijden van metalen blijkt de hoge vermogensdichtheid van de laserstraal vaak niet toereikend om het materiaal goed door te kunnen snijden. De inzet van hulpgassen, zoals stikstof en zuurstof, is dan essentieel om tot mooi resultaat te komen.

Bij het snijden van RVS en aluminium wordt er vaak voor gekozen om met stikstof te snijden. Door de inzet van stikstof wordt oxidatievorming tegengegaan, waardoor de goede eigenschappen van deze twee materialen behouden blijven. Bij het snijden van zuurstof zou er bijvoorbeeld roestvorming kunnen optreden, wat aantasting van het materiaal tot gevolg heeft. Het allergrootste voordeel van het gebruik van stikstof bij het lasersnijden, is de afwezigheid van een oxidelaag. Hierdoor is er vaak geen nabewerking van het materiaal meer nodig, zoals slijpen of verspanen.

Meer weten over lasersnijden?

Aan de Stegge beantwoordt alle vragen die je hebt over lasersnijden met metaal of RVS en aluminium. Wij leveren vooral snijwerken aan bedrijven en werken ook steeds meer met lasersnijden voor particulier gebruik. Voor informatie en/of een offerteaanvraag kun je contact met ons opnemen, ook zijn wij telefonisch bereikbaar: 0547-333436.

Bel met ons Offerte aanvragen