Ontbramen

Hoe werkt watersnijden eigenlijk?

Met deze ontbraam machine van het merk Timesavers kunnen we platen ontdoen van bramen en scherpe randen en de randen voorzien van een lichte kant afronding. Na het snij proces.

Deze machine is uitgevoerd met een ontslakker om de snij slakken die kunnen ontstaan na het plasma en autogeen snijden te verwijderen waarna indien nodig de plaat middels de schuurband en de schuurborstels verder ontdaan wordt van scherpe randen.

Tevens kunnen we met dezelfde machine ook het laser snijwerk voorzien van kant afronding.

De maximale plaat breedte is 900 mm. met een doorvoer hoogte van 120 mm.

Waarom is ontbramen belangrijk?

Bramen komen voor bij zowel koud- als heetmetaalbewerking. In projecten die een ongelooflijke precisie en aandacht voor detail vereisen, kunnen frezen ernstige en gevaarlijke situaties creëren, zowel voor de eindgebruiker als voor de installatie waarin ze worden geïnstalleerd. In de horeca moet bijvoorbeeld keukeninrichting en keukengerei gladde oppervlakken en afgeschuinde randen hebben om een hygiënische werkomgeving te garanderen en verwondingen te voorkomen. Kleine stukjes metaal die afschilferen kunnen in voedsel terechtkomen en vormen een ernstig gezondheidsrisico. Het niet ontbramen van het product kan ernstige gevolgen hebben.

Ontbramen zorgt voor de volgende voordelen aan uw metaal:

  • Voldoe aan huidige product eisen
  • Het eindproduct ziet er strakker en mooier uit.
  • Bespaar tijd en kosten. 
  • Verwondingen kunnen hierdoor voorkomen worden. 
  • Het metaal is hierdoor beter bestendig tegen weersinvloeden.
  • Het vuil hecht minder snel. Hierdoor is het materiaal hygiënischer te houden. 
  • Hierdoor hecht coating beter.

Precisiewerk in ontbramen

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van ontbramen? Neem dan gerust contact met ons op voor het verkrijgen van meer informatie of het inschakelen van onze expertise.

Wil je weten wat het kost wanneer je het ontbraamwerk door ons laat uitvoeren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

nl_NLDutch