Scherpe prijs Snelle levering Levert kwaliteit

Plasma snijden | Aan de Stegge Snijtechniek

Plasma snijden is een snijtechniek waarmee materialen als staal, RVS en aluminium gesneden kunnen worden. Een veelvoudigheid aan snijtechnieken bieden tegenwoordig heel veel opties voor je snijwerken. Aan de Stegge Snijtechniek uit Hengevelde voert de meest uiteenlopende opdrachten uit voor verschillende bedrijven waarbij wij de nieuwste snijtechnieken inzetten.

Zo werken wij met machines waarmee we kunnen autogeensnijden, lasersnijden, waterstraalsnijden en plasmasnijden. Al deze technieken hebben hun eigen voordelen en nadelen. Met korte communicatielijnen en snelle service gaan wij voor 100% tevredenheid van onze klanten. Wij leveren een goed product van hoge kwaliteit, tegen een scherpe prijs.

Bel met ons Offerte aanvragen

Plasma laten snijden door een echte vakman

  • Specialist in plasmasnijden, lasersnijden, lassen en andere snijtechnieken;
  • Scherpe prijs en weinig overhead kosten;
  • Snelle levering. Het kan al binnen 2 dagen geleverd worden. Doorgaans wordt alles tussen de 4 en 5 dagen geleverd;
  • Levert hoge kwaliteit;
  • Hanteert de Metaalunievoorwaarden;

Neem voor meer informatie over onze dienstverlening gerust contact op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0547 – 333 436.

Plasma snijden van staal, RVS en aluminium

Plasmasnijden heeft veel voordelen en is breed inzetbaar. Deze snijtechniek wordt vooral ingezet bij het snijden van diverse soorten metalen, waarvoor autogeen snijden geen optie is. Denk hierbij aan plasma snijden in staal, aluminium en roestvast staal, waarbij een dunne plaat vervaardigd kan worden. Maar hoe gaat deze snijtechniek nou in zijn werk?

“Wij bieden een scherpe prijs voor de meest geschikte snijtechniek!”

Met hoge snelheid door metalen platen snijden

Kortgezegd snijdt een plasmasnijmachine met een elektrische vlamboog met hoge snelheid door metaalsoorten heen, waarbij de vlamboog het metaal smelt. Plasmasnijden is een smeltsnijtechniek geschikt voor het snijden van diverse metalen en staalsoorten (zowel laag- als hooggelegeerd) tot 60 millimeter dikte.

“Wij voeren iedere opdracht deskundig uit en met grote zorg.”

Bel met ons Offerte aanvragen

Hoe werkt plasmasnijden?

Plasmasnijden is een snijtechniek die als volgt werkt:

Allereerst wordt er gas naar het mondstuk van de toorts gevoerd. Dit gas wordt vervolgens door een kleine opening in de toorts naar buiten gevoerd. Hier komt het gas in aanraking met elektriciteit en wordt het omgezet in geïoniseerd gas. Doordat de toorts negatief geladen is en het werkstuk positief, wordt er een stroomkring tussen beide objecten gevormd.

De elektrische boog heeft een kleine manoeuvreerruimte waardoor de boog smal maar stabiel is en een hoge energiedichtheid heeft. Doordat de temperatuur wel kan oplopen tot 25.000 graden Celsius, wordt het metaal weggesmolten. Dit gesmolten metaal wordt uit de snede verwijderd door het plasmagas.

Er vindt dus geen verbranding plaats (zoals bij autogeen snijden), wat erin resulteert dat de snede er relatief netjes uitziet. Toch is er wel enige nabewerking nodig. Plasma snijden kan ingezet worden voor verschillende materialen. Zo doen wij aan plasmasnijden van staal, van aluminium en van RVS.

Versterking of verzwakking van eigenschappen

Het is bij plasma snijden van groot belang dat de boogenergie gelijk aan het werkstuk wordt afgegeven. Daarnaast speelt de dichtheid van het gas een grote rol in verwijdering van overtollig gesmolten materiaal. In dit proces spelen de fysische eigenschappen van verschillende gassoorten mee, waardoor het plasma tot vorming komt.

Per materiaal wordt er in praktijk een specifiek soort gas ingezet voor het snijwerk, om zo het meest optimale resultaat per materiaalsoort te behalen. Door deze variatie in gasmengsels worden bepaalde eigenschappen versterkt of juist verzwakt.

Gebruik van inert gas

Zo wordt er bij het snijden van RVS en aluminium Argon met een deel stikstof (N2) ingezet, zodat de snede mooi blijft na het snijproces. Daarnaast wordt er ook gewerkt met (combinaties van) de gassoorten argon, waterstof, stikstof en zuurstof.

Deze gassen zijn enkelvoudig en worden voorgemengd geleverd. Hierbij geldt: hoe hoger het waterstofgehalte, hoe hoger de energieconcentratie is die de plasmastraal bevat.

Neem nu contact op

Bij iedere snijtechniek zijn er voor- en nadelen op te noemen, ook bij plasma snijden. Voor de ene opdracht kan het de juiste manier zijn voor het snijwerk, maar bij de andere opdracht kan een andere snijtechniek meer uitkomst bieden. Wij zijn gespecialiseerd in de inzet van de verschillende snijtechnieken en adviseren u graag in een passend plan van aanpak!

Voor meer informatie over de voordelen, of voor een offerte kunt u contact opnemen door het contactformulier in te vullen. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 0547 – 333 436.

Bel met ons Offerte aanvragen