Scherpe prijs Snelle levering Levert kwaliteit

Plexiglas snijden | Aan de Stegge

Moet je een plexiglas plaat snijden? Aan de Stegge Snijtechniek levert maatwerk en vakmanschap. Wij hebben jarenlange ervaring met het snijden en zagen van plexiglas. We zijn gespecialiseerd in allerlei typen snijwerkzaamheden.

Door het laten zagen door een professionele partij te laten doen ben je verzekerd van een mooi resultaat. Wij zorgen dat je plaat op maat gesneden wordt, en de randen glad worden afgewerkt.

Bel met ons Offerte aanvragen

Plexiglas laten snijden door een professional

  • Scherpe prijs en weinig overhead kosten;
  • Snelle levering. Het kan al binnen 2 dagen geleverd worden. Doorgaans wordt alles tussen de 4 en 5 dagen geleverd;
  • Levert hoge kwaliteit;
  • Hanteert de Metaalunievoorwaarden;

Heb je vragen over wat we voor je kunnen betekenen op het gebied van plexiglas snijden? Neem dan gerust contact met ons op. Telefoonnummer: 0547 – 333 436.

Plexiglas: supersterk glas

Plexiglas valt onder kunststof en staat ook wel bekend als polymethylmethacrylaat. Dit materiaal bestaat al meer dan 100 jaar en wordt gemaakt van vier ingrediënten: zwavelzuur, methanol, aceton en waterstofcyanide. Plexiglas is een sterkere versie van gewoon glas. Plexiglas is namelijk maar liefst 30 keer sterker dan glas en versplintert bijna niet wanneer het breekt.

Daarnaast laat echt glas veel minder licht door dan plexiglas. Plexiglas kent veel voordelen en wordt dan ook veel gebruikt voor bijvoorbeeld ramen van boten of auto, lichtkappen, stofkappen, vitrines, aquariums en nog veel meer.

“Wij bieden een scherpe prijs voor de meest geschikte snijtechniek!”

Om wat voor soort plexiglas gaat het?

Er zijn diverse soorten plexiglas. Geëxtrudeerd plexiglas heeft als materiaal veel inwendige spanning, waardoor de kans dat de plaat breekt bij het zagen groter is. Als je de plaat wilt zagen raden wij aan om gegoten plexiglas aan te schaffen.

Zaag het werk, indien je dit zelf wil doen, idealiter met een tafelzaag of cirkelzaag. Zagen met een decoupeerzaag is ook mogelijk, al raden we dit af bij geëxtrudeerd plexiglas. Voor een optimaal resultaat laat je het plexiglas snijden door Aan de Stegge Snijtechniek.

Plexiglas laten snijden met een waterstraalmachine

Het snijden van plexiglas wordt door ons van Aan de Stegge Snijtechniek uitgevoerd met een waterstraalmachine. Deze snijtechniek kent twee verschillende manieren: zonder of met abrasief snijden. Maar wat is abrasief snijden precies? “Abrasief is een ander woord voor snijzand.”

Dit snijzand dient als een schuurmiddel. Wanneer er abrasief wordt toegevoegd aan water, ontstaat er extra slijtage aan het plexiglas. Hierdoor gaat het plexiglas snijden een stuk gemakkelijker.

Geen aantasting van structuur of kleur

Ondanks dat plexiglas een sterk materiaal is, komt de waterstraalsnijmachine er wel doorheen. Deze machine komt bijna overal doorheen, dus ook door kunststof. Doordat er bij waterstraalsnijden geen warmte vrijkomt, wordt het plexiglas niet aangetast op het gebied van structuur of kleur.

“Wij voeren iedere opdracht deskundig uit en met grote zorg.”

Bel met ons Offerte aanvragen

Hoe gaat dat, plexiglas snijden?

Het snijden van het plexiglas begint met het insnijden daarvan. De plaat wordt op een vlakke ondergrond gelegd, waarna deze in de juiste afmetingen wordt gesneden. Vervolgens worden de stukken afgebroken. Er zijn daarna nog wat kleine stukjes die afwerking behoeven. Deze stukken worden daarom geschuurd, zodat de randen mooi glad worden.

Specialist in snijwerkzaamheden

Aan de Stegge Snijtechniek is gevestigd in Hengevelde. Dit bedrijf is gespecialiseerd in allerlei typen snijwerkzaamheden. Wij verrichten alle denkbare werkzaamheden met grote precisie en een op een hoge productiesnelheid.

Hierbij maken wij te allen tijde gebruik van de meest moderne technieken en hoogstaande apparatuur. We zorgen er dus graag voor dat je opdracht met de grootst mogelijke aandacht en zo snel mogelijk op een goede manier wordt uitgevoerd.

Kom vrijblijvend in contact

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die Aan de Stegge Snijtechniek biedt op het gebied van plexiglas snijden? Wil je direct onze hulp inschakelen voor het snijden van plexiglas? Wanneer je eerst een vrijblijvende offerte wilt aanvragen is dit ook mogelijk.

Wanneer je vragen hebt kun je gerust contact met ons opnemen. We staan je graag te woord. Je kunt ons telefonisch bereiken via 0547 – 333 436, per e-mail of via het online contactformulier.

Bel met ons Offerte aanvragen