Slider

Snijwerk op maat

Aan de Stegge Snijtechniek uit Hengevelde heeft zich gespecialiseerd in verschillende soorten snijwerkzaamheden met diverse materialen in allerlei mogelijke vormen, uitgevoerd met verschillende snijtechnieken zoals autogeen snijden, waterstraalsnijden, plasmasnijden en lasersnijden. Wij leveren voornamelijk aan industrie, machinebouw en constructiebedrijven en produceren ook halffabricaten. Daarnaast zorgen wij ook voor verschillende nabewerkingen, zoals onder andere: lassen, tappen en boren.

Ieder snijwerk dat wij vervaardigen kunnen wij in een gewenste dikte en vorm snijden. Dit maatwerk verschilt per opdracht en wordt met verschillende materialen uitgevoerd, voornamelijk verschillende niet-geharde metaalsoorten, diverse houttypes, graniet en marmer, verschillende kunststoffen en leer, rubber en schuim.

Nauwkeurig snijwerk met lasersnijden

Lasersnijden werkt door middel van lichtversterking, gecreëerd door nauwkeurige uitzending van elektromagnetische straling. Zo zijn wij in staat nauwkeurig snijwerk af te leveren, doordat het lasersnijden met een fijne snede werkt waarbij een minimaal materiaalverlies plaatsvindt. Een ander voordeel is dat er, ondanks de hitte die de laser afgeeft, maar een klein gedeelte van het materiaal warm wordt. Hierdoor is het lasersnijden voor dun tot middel-dik staal (tot 500 millimeter dikte), RVS plaatmateriaal, aluminium of messing een erg geschikte methode. Ook geeft lasersnijden je veel vormvrijheid en opties voor ingewikkelde vormen en contouren.

Lasersnijden van staal

Door middel van lasersnijden is staal op een hoge snelheid te snijden, krijg je een gladde snede en kun je een goede gravure verwezenlijken waardoor lasersnijden van staal uitermate geschikt is om direct probleemloos verder te verwerken.

Het lasersnijden van staal gebeurt voor verschillende doeleinden. Zo worden met deze methode onder andere machineonderdelen en onderdelen voor transportmiddelen vervaardigd. Maar ook reclamezuilen, gereedschappen, tandwielen en meer.

Snijwerk lasersnijmachine bij RVS en specifieke metalen

Voor het lasersnijden van specifieke metalen en RVS blijkt in praktijk de hoge vermogensdichtheid van de laserstraal vaak niet voldoende om een goede snede te maken. Om toch tot een goed eindresultaat te komen worden hulpgassen als stikstof en zuurstof ingezet. Zo wordt er bij het snijwerk van RVS regelmatig stikstof ingezet, waardoor oxidatievorming tegengegaan wordt. Zo behoud je de goede eigenschappen van de materialen, terwijl het werken met zuurstof onder andere roestvorming zou kunnen veroorzaken, wat het materiaal weer zou kunnen aantasten.

Wat als het grootste voordeel van stikstofgebruik bij lasersnijwerk wordt gezien is het ontbreken van een oxidelaag, waardoor vaak geen nabewerking van het snijwerk nodig is, zoals verspanen of slijpen.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Bij ieder snijwerk een passend advies

Door de hoeveelheid aan toepassingen van lasersnijden bij staal en bij overige snijmethodes en materialen is er veel mogelijk. Daarom vinden wij het belangrijk om klanten van gedegen advies te voorzien bij het bespreken van een opdracht. Daarnaast leveren wij kwaliteit volgens de norm en de Metaalunie voorwaarden, bieden wij een scherpe prijs en gaan wij voor een snelle levering.
Hoewel wij op dit moment voornamelijk aan bedrijven leveren, staan wij ook altijd klaar om particulieren van dienst te zijn.

Vragen over snijwerk?

Voor alle vragen, meer informatie over ons aanbod in snijwerk of voor een offerteaanvraag kun je contact met ons opnemen of ons bellen op 0547-333436.

Contact opnemen Offerte Aanvragen