Scherpe prijs Snelle levering Levert kwaliteit

Voor het watersnijden van al je snijwerken

Wil je bijvoorbeeld aluminium laten watersnijden, maar heb je nog geen professioneel en deskundig bedrijf gevonden voor deze klus? Zoek dan niet verder! Bij Aan de Stegge Snijtechniek uit Hengevelde kun je terecht voor allerlei soorten snijwerken voor de meest uiteenlopende materialen, waaronder watersnijden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar op maat gesneden plaatwerken van metaal, graniet, hout of bijvoorbeeld rubber? Aan de Stegge Snijtechniek in Hengevelde neemt de opdracht graag aan en levert precies waar je naar op zoek bent. Wij zetten onze snijtechnieken met name in voor de industrie, machinebouw en uiteenlopende constructiebedrijven, maar onze snijmachines zijn voor elke klus geschikt! Wij werken met de uiterste nauwkeurigheid en een hoge productiesnelheid en wij gaan voor een snelle levering.

Bel met ons Offerte aanvragen

Watersnijden of waterstraalsnijden

In dit artikel lichten wij het veelzijdige watersnijden of waterstraalsnijden uit. Watersnijden wordt als techniek breed ingezet bij de bewerking van allerlei materialen en kent veel voordelen. Wij leveren precisiewerk af door de nauwkeurigheid van waterstraalsnijden. Door de manier waarop het materiaal bij deze techniek gesneden wordt is de inzet waterstraalsnijden bij kunststof ook beproefd. Door de veelzijdige inzet willen wij onze klanten meer informatie over waterstraalsnijden verschaffen, want waterstraalsnijden biedt een hoop mogelijkheden voor heel veel verschillende materialen. Wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van watersnijden particulier? Neem dan gerust contact op door het contactformulier in te vullen. De medewerkers staan je graag te woord.

Wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van watersnijden

Maar hoe werkt watersnijden eigenlijk precies? ”Met waterstraalsnijden kunnen wij op een behendige manier door een grote variëteit aan materialen heen snijden met behulp van water”. Deze snijtechniek, die we waterstraalsnijden noemen, kent twee manieren: met en zonder abrasief watersnijden. Abrasief is een ander woord voor snijzand en bestaat uit erg fijne korreltjes zand die als schuurmiddel dienen. Met de toevoeging van abrasief aan het water, ontstaat er extra slijtage aan het materiaal dat gesneden wordt. Hierdoor ontstaat de snede makkelijker en sneller. Dit is dan ook de reden dat wij vooral met abrasief werken. Deze methode komt ook ten goede aan de nauwkeurigheid van watersnijden. Na het waterstraalssnijden is het materiaal namelijk meteen vlak en treedt er weinig tot helemaal geen snijverlies op. Daarom is het bijna nooit nodig om het materiaal te nabewerken.

Waterstraalsnijden is erg multifunctioneel

De waterschaalsnijmachine komt bijna door alle materialen heen, waardoor hij erg multifunctioneel is. Denk hierbij onder andere aan staal, RVS en aluminium waterstraalsnijden. Doordat er bij waterstraalsnijden geen warmte vrijkomt, wordt geen enkel materiaal aangetast op het gebied van structuur of kleur. Door de nauwkeurigheid waarmee materiaal bewerkt wordt met een waterstraalmachine is deze manier van snijden erg geschikt voor het vervaardigen van machineonderdelen. Ook is de nauwkeurigheid van waterstraalsnijden goed toe te passen bij het uiteenlopende materiaalgebruik in de meubelmakerij, bij houtbewerking en kunstenaars. Een waterstraalsnijder snijdt door veel verschillende kunststoffen heen. Aan de Stegge zet waterstraalsnijden bij kunststof voornamelijk in voor machineonderdelen, bouwproducten en gevelbelettering.

Bel met ons Offerte aanvragen

De waterstraalmachine is geschikt voor allerlei soorten materialen

De waterstraalsnijmachine komt bijna door alle materialen heen. Denk hierbij onder andere aan staal, RVS, aluminium, koper, messing, brons, titanium, gereedschapstaal, natuursteen, keramiek, composiet, rubber, kunststof, hout en leer. “Doordat er bij waterstraalsnijden geen warmte vrijkomt, wordt geen enkel materiaal aangetast op het gebied van structuur of kleur.”
Door de nauwkeurigheid waarmee materiaal bewerkt wordt met een waterstraalmachine is deze manier van snijden erg geschikt voor het vervaardigen van machineonderdelen. Ook is de nauwkeurigheid van waterstraalsnijden goed toe te passen bij het uiteenlopende materiaalgebruik in de meubelmakerij, bij houtbewerking en kunstenaars. Een waterstraalsnijder snijdt door veel verschillende kunststoffen heen. Aan de Stegge zet waterstraalsnijden bij kunststof voornamelijk in voor machineonderdelen, bouwproducten en gevelbelettering. Waterstraalsnijden is mogelijk voor gebruik bij de volgende materialen:

 • RVS
 • (Gereedschap)staal
 • Koper
 • Messing
 • Brons
 • Titanium
 • Keramiek
 • Natuursteen
 • Composiet
 • Kunststof
 • Rubber
 • Leer

Het bedrijf voor al uw snijwerken waaronder waterstraalsnijden

Aan de Stegge Snijtechniek BV is gevestigd in het Overijsselse Hengevelde en is gespecialiseerd in allerlei types snijwerkzaamheden. Aan de Stegge Snijtechniek BV verricht alle denkbare werkzaamheden met grote precisie en een hoge productiesnelheid. Hierbij maakt het bedrijf altijd gebruik van de meest moderne technieken en hoogstaande apparatuur. Daarnaast zorgen we er graag voor dat je opdracht met de grootst mogelijke aandacht en zo snel mogelijk op een goede manier wordt uitgevoerd.

Waarom kiezen voor de diensten van Aan de Stegge Snijtechniek?

 • Scherpe prijs en weinig overhead kosten
 • Snelle levering. Het kan al binnen 2 dagen geleverd worden. Doorgaans wordt alles tussen de 4 en 5 dagen geleverd
 • Levert hoge kwaliteit
 • Hanteert de Metaalunievoorwaarden

Precisiewerk dankzij watersnijden

Ben je enthousiast geraakt over de mogelijkheden die watersnijden biedt? Dat snappen wij, want watersnijden biedt veel mogelijkheden voor verschillende materialen. Wanneer je vragen hebt, direct gebruikt wilt maken van onze diensten of een offerte aan wilt vragen, kun je gerust contact met ons opnemen. We staan je graag te woord over wat we allemaal voor je kunnen doen op het gebied van watersnijden en nog veel meer!

Bel met ons Offerte aanvragen