Slider

Waterstraalsnijmachine

Voor al jouw snijwerken kun je bij Aan de Stegge Snijtechniek in Hengevelde terecht. Wij hebben veel kennis en ervaring opgebouwd in de verschillende snijtechnieken en leveren snijwerken van verschillende materialen in diverse soorten en maten af, van grote platen tot ingewikkelde vormen. Bij ons werk worden de autogeensnijmachine, de plasmasnijmachine, de lasersnijmachine en de waterstraalsnijmachine ingezet. Voor ieder materiaal en ieder doel is er een geschikte methode en wij adviseren u daar graag in. Zo wordt snijden met de waterstraalsnijmachine als een veelzijdige methode gezien, met veel voordelen, die voor veel verschillende soorten opdrachten ingezet wordt. De waterstraalsnijmachine snijdt nauwkeurig wat deze manier van snijden bijzonder geschikt maakt voor het snijden van kunststof.

De brede inzetbaarheid waterstaalsnijmachine

De waterstraalsnijmachine kan ingezet worden bij het snijden van veel verschillende materialen, zoals: staal, aluminium, koper, RVS, brons, messing, gereedschapstaal, titanium, keramiek, natuursteen, composiet, kunststof, rubber, leer en hout. De naam zegt het deels al, bij waterstraalsnijden wordt gesneden met behulp van water. Het snijden kan plaatsvinden met en zonder abrasief, oftewel snijzand. Daarom wordt deze methode ook wel abrasief watersnijden genoemd. Het abrasief bestaat uit hele fijne korreltjes zand die ingezet worden als soort van schuurmiddel. Door het toevoegen van dit schuurmiddel aan het water, kan er nauwkeuriger gesneden worden doordat er extra slijtage ontstaat aan het materiaal.

Andere belangrijke voordelen van het inzetten van de waterstraalmachine zijn:

  • Sneller en gemakkelijker werken;
  • Er komt geen warmte vrij, waardoor de structuur en kleur van het materiaal niet wordt aangetast;
  • De mogelijkheid van het maken van een vloeiende, strakke lijn;
  • Na het snijden is het oppervlak direct vlak en nagenoeg glad;
  • Minimaal snijverlies;
  • Nabewerking vaak niet nodig.
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Is de waterstaalsnijmachine geschikt voor jouw snijwerken?

De waterstraalsnijmachine wordt breed ingezet, zoals bij metalen snijwerken bestemd voor de industrie, machinebouw en bij constructiebedrijven. Doordat onze waterstraalsnijmachine uitgerust is met twee snijkoppen hebben wij de mogelijkheid om bij lastig bewerkbare metalen erg secuur en snel te werken en zowel specifieke precisieonderdelen als seriewerk te vervaardigen. Met onze waterstraalsnijmachine is het mogelijk om tot 150 millimeter dikte te snijden. Daarnaast is het snijbereik 3000 bij 3000 millimeter.

Maar voor het snijden van verschillende kunststoffen is de waterstraalsnijmachine ook bijzonder geschikt. Dit is vooral te verklaren door de nauwkeurige afwerking van deze snijmachine. Bij kunststof snijwerken kun je voornamelijk denken aan het vervaardigen van machineonderdelen, bouwproducten en gevelbelettering. Deze nauwkeurigheid van de waterstraalsnijmachine komt daarnaast goed van pas bij het snijden van diverse materialen voor meubelmakers, houtbewerkers en kunstenaars.

Informatie over snijwerk met de waterstraalsnijmachine?

De techniek achter de waterstraalsnijmachine is breed inzetbaar voor allerlei soorten materialen en vormen. Ben je, op zakelijk gebied of als particulier, op zoek naar de juiste manier voor je snijwerk en denk je dat waterstraalsnijden de geschikte methode kan zijn, dan komen wij graag in contact voor het beantwoorden van vragen, het verstrekken van meer informatie of een offerteaanvraag. Dit kan ook telefonisch via 0547-333436. Mocht één van onze andere snijtechnieken toch meer geschikt blijken, adviseren wij u daar graag verder over.

Contact opnemen Offerte Aanvragen